Възможен е допълнителен поток от палестински бежанци през границите на България

...
Възможен е допълнителен поток от палестински бежанци през границите на България
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Контраразузнавателните ни структури трябва да държат на радара си палестинската диаспора

Възможен е спомагателен поток от палестински бежанци през границите на България след ескалацията на напрежението в Близкия Изток. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Тихомир Безлов, старши анализатор в стратегия " Сигурност " на Центъра за проучване на декомкрацията.

Той означи, че би трябвало да се следи обстановката с палестинска диаспора: " Очевидно представителите на " Хамас “ имат доста брутално и недопустимо държание от позиция на една европейска страна. " Хамас “ е оповестена за терористична организация в Европейския съюз, тъй че едно от нещата, които би трябвало да вършат нашите контраразузнавателни структури, е да се опитат да държат на радара тази общественост и да се опитат да предотвратят радикални детайли в нея от някакви дейности и произшествия, които могат да провокират ".

По думите му усилията на България би трябвало да се ориентират в обстановката, като повишим вниманието си към остарялата тематика " Тероризъм “.

Според Тихомир Безлов случилото се с офанзивата на Израел, с брутални дейности на " Хамас “, припомнят " Ислямска страна “ от интервала 2014, 2015, 2016 година: " Така че бихме могли да чакаме разширение на спора, към този момент обаче такива индикации няма ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР